προβλημα με synaptic [Λύθηκε]

iannis kar | Παρ, 01/23/2009 - 11:36 | 1' | 5

καλημέρα, οταν πάω να εγκαταστήσω κάτι απο την προσθαφαιρεση ή ανοίγοντας το synaptic μου εμφανίζεται το εξής E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. E: _cache->open() failed, please report. Τι πρέπει να κάνω ? έχω ubuntu 8.10

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

τρεξε την εντολη που σου λεει σαν root και δοκιμασε να το ανοιξεις παλι το synaptic :)

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\ ROCKS/ROCKS/'

iannis@iannis-laptop:~$ run dpkg --configure -a
bash: run: command not found
iannis@iannis-laptop:~$ root
The program 'root' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt-get install root-system-bin
bash: root: command not found
iannis@iannis-laptop:~$ sudo apt-get install root-system-bin
[sudo] password for iannis:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

δωσε την παρακατω εντολη sudo dpkg --configure -a

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\ ROCKS/ROCKS/'

iannis kar]iannis@iannis-laptop:~$ run dpkg --configure -a
bash: run: command not found
iannis@iannis-laptop:~$ root
The program 'root' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt-get install root-system-bin
bash: root: command not found
iannis@iannis-laptop:~$ sudo apt-get install root-system-bin
[sudo] password for iannis:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

Φίλε Γιάννη,

Το να τρέξεις κάτι στο τερματικό, σημαίνει απλά να το γράψεις, δεν χρειάζεται κάτι μπροστά (όπως το run που έβαζες εσύ).

Το να τρέξεις κάτι σαν root, σημαίνει ότι πριν γράψεις την εντολή/πρόγραμμα, βάζεις ένα "sudo" μπροστά. Βάζοντας το sudo, θα σου ζητηθεί ο κωδικός του χρήστη σου, τον οποίο κ θα πρέπει να γράψεις (εκτός κ αν έχεις ξαναδώσει πρόσφατα sudo, οπότε κ θυμάται τον κωδικό σου για κάποια ώρα).

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για το τερματικό κ πώς δουλεύει, ρίξε μια ματιά στο ακόλουθο πολύ καλό κ κατανοητό link:
http://linuxcommand.org/learning_the_shell.php

ΥΓ: Το πρόβλημα σου, όπως λέει κ στη γραμμή:

είναι ότι κάποια στιγμή διακόπηκε η διαδιασία ενημέρωσης του συστήματος, κ κάποια βήματα έχουν μείνει στη μέση. Πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε άλλο, πρέπει να τελειώσουν αυτά που κόπηκαν στη μέση, κ αυτό γίνεται με το dpkg --configure -a. Γι'αυτό κ όταν πήγες να βάλεις το πακέτο root-system-bin (το οποίο κ δεν χρειάζεσαι) σου έβγαλε πάλι το ίδιο λάθος όπως πριν.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Να στε καλά φίλοι μου, το προβλημα είναι οτι ενώ χρησιμοποιώ linux εδω και 2 χρόνια με το τερματικό δεν είχα ποτέ καλές σχέσεις , παντα όποτε το χρειαζόμουν έβρισκα τις εντολές έτοιμες στο internet.
Τώρα όμως θα πρέπει να αρχίσω να το χρησιμοποιώ , βασικά κάποια ψιλοπράγματα τα γνωρίζω αλλα το ξέρω οτι με το τερματικό μπορείς να κάνεις τα πάντα αν γνωρίζεις καλά τις εντολές.
Θα ήθελα επίσης να πώ οτι ειμαι υποστηρικτής του ubuntu, αλλα και των άλλων διανομών που έχω κάτα καιρούς εγκαταστίσει (η πρώτη μου ήταν η fedora και μετά η suse) αλλα και κολημένος με το gnome, δεν ξέρω γιατί αλλα με το kde βγάζω σπυράκια (γουστα είναι αυτα τι να κάνουμε).
Το ξέρω οτι δεν είναι windows, είμαι οικονομολογος και στο γραφείο μου έχω το openoffice και χρησιμοποιώ όλη την σουίτα και κυριολεκτικά μου έχει λύσει τα χέρια.
όταν θα βρώ τον ελεύθερο χρόνο θα αρχίσω να μαθαίνω και το τερματικό σας το υπόσχομαι, εντάξει?
πάντως το πρόβλημα λύθηκε και σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε εμείς του linux πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο αλλα και να κάνουμε οτι μπορούμε για να προωθήσουμε το υπέροχο αυτο και ελεύθερο λειτουργικό.