Πρόβλημα με Nvidia GeForce 6800 σε laptop HP Pavillion 9000

wasilios | Δευ, 09/15/2008 - 09:48 | 3'

Φίλοι μου, χαίρετε!!

Έχω εγκαταστήσει το Ubuntu 8.04 στο laptop μου.
Όλα δουλεύουν άψογα εκτός η κάρτα γραφικών διότι είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα compiz/OpenGL effects!!!
Έχω εγκαταστήσει με το Envy τους τελευταίους drivers της nvidia , 173......(εχω κάρτα γραφικών GeForce 6800GM).
Γίνεται λοιπόν η παραπάνω διαδικασία αυτόματα με το Envy,βλέπω ότι η κάρτα αναγνωρίζεται κανονικά από το σύστημα (in use).Τότε τσεκάρω το κουτάκι που λέει enable για να ενεργοποιηθεί ο driver και μετά το σύστημα μου ζητάει επανεκκίνηση.

Μετά την επανεκκίνηση η οθόνη του laptop είναι στην χειρότερη ανάλυση (800x600) και μου ζητάει να επιλέξω την κάρτα γραφικώ , την ανάλυση κτλ. από την αρχή.

Τα επιλέγω αλλά όταν τελικά το σύστημα φορτώσει η ανάλυση έιναι ακόμα η χειρότερη και κοιτάζοντας τους drivers της κάρτας βλέπω ότι ναι μεν είναι "in use" αλλά το κουτάκι που λέει "enable", το οποίο είχα πριν τσεκάρει τώρα είναι αποτσεκαρισμένο και το προγραμματάκι nvidia-settins αρνείται να εκκινήσει και μου δίνει ένα μύνημα ότι κάτι πρέπει να αλλάξω στο αρχειο xorg.conf.Ξανακάνω την ίδια διαδικασία από την αρχή αλλά πάλι τίποτα.
Προσπαθώντας να πειραματιστώ με το αρχείο xorg.conf, μπαίνω στο αρχείο αυτό (με το sudo -i κλπ) όπου φαίνεται μέσα ότι υπάρχει η nvidia, βλέπω και section "screen" όλες τις αναλύσεις 1440x900,.....κτλ.
Στην προσπάθειά μου να πειραματιστώ λίγο με το παραπάνω αρχείο αυτό δεν μου αφήνει να το σώσω στην θέση που βρίσκεται..

Διάβασα σχετικές δημοσιεύσεις σε fora αλλά δεν βοηθήθηκα ιδιαίτερα.

Υπάρχει λύση;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)