Γεια σας παιδια!!
Εχω μια απορια και θα ηθελα καποιος να με βοηθησει πριν κανω format.
Εχω δυο σκληρους στον υπολογιστη μου,εναν 80αρη και εναν 250αρη.
Το ubuntu το εχω εγκαταστησει στον 250αρη και ειναι το μοναδικο λειτουργικο που εχω.Τα windows τα 'εστειλα'.
Οταν λοιπον εκανα την εγκατασταση χρησιμοποιησα ολον τον 250αρη (/dev/sda)
Tον 80αρη (/dev/sdb) τον εκανα προσαρτηση στην ριζα /.Εγραψα δηλαδη /ogdontaris.
Το προβλημα ειναι οτι αυτον τον δισκο μου τον βγαζει σαν φακελο μεσα στο συστημα αρχειων και δεν μπορς να τον διαχειριστω παρα μονο σαν υπερχρηστης,ενω εγω θα ηθελα να τον εμφανιζει οταν επιλεγω 'υπολογιστης' σαν συσκευη δηλαδη.
μπορω να κανω κατι τωρα η θελει νεα εγκατασταση?
ευχαριστω!
Φόρουμ
Δώσε αστέρια!
- Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να σχολιάσετε
Σχόλια
Όταν λες ότι σου δίνει τον δίσκο σαν φάκελο στο σύστημα αρχείων τι εννοείς; Βλέπεις τον δίσκο προσαρτημένο στο mnt ή μήπως τον βλέπεις σαν φάκελο στο home σου;
Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να πας στο users and groups και να περάσεις τον δίσκο στον κανονικό σου χρήστη αλλά και να δώσεις δικαιώματα στον χρήστη αυτό να διαχειρίζεται τον δίσκο.
Λογικά τώρα τον δίσκο θα σου τον έχεις στον χρήστη root και στο group root. Εσύ πρέπει να πας και να τον βάλεις στην ομάδα του κανονικού σου χρήστη ( π.χ sakis) και να δώσεις και πλήρη δικαιώματα στον χρήστη.
το διορθωσα ηταν μεσα στο συστημα αρχειων σαν φακελος εκει που ειναι οι φακελοι bin boot dev κτλ.
πηγα στο /media/etc/fstab και αυτο
UUID=ec6fe398-cab5-41b6-a608-ae4b9be1c374 /ogdontaris ext3 relatime 0 2
το εκανα
UUID=ec6fe398-cab5-41b6-a608-ae4b9be1c374 /media/ogdontaris ext3 rw,user,relatime 0 2
μετα εγραψα
sudo mount -a
και εμφανιστηκε στο τοποθεσιες>υπολογιστης ο σκληρος
το θεμα ειναι οτι ειναι μονο για αναγνωση.
ολα αυτα εγιναν με την βοηθεια ενοσ φιλου και δεν ξερω αν οντως ηταν σωστη διαδικασια εσεις τι λετε?
Θα έπρεπε ο σκληρός να είναι rwx δηλαδή να μπορείς να εκτελέσεις κιόλας εφαρμογές εκεί. Δηλαδή ( χωρίς όμως να είμαι σίγουρη για την σύνταξη) πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι έτσι.
UUID=ec6fe398-cab5-41b6-a608-ae4b9be1c374 /media/ogdontaris ext3 rwx,user,relatime 0 2
Αλλά γιατί βρε παιδάκι μου έμπεξες με το edit του fstab και δεν αλλάζεις απλά τα δικαιώματα από το users and groups ώστε να είσαι και σίγουρος ότι είναι όλα σωστά. Αφού εκεί μπορείς να δεις άμεσα και σε ποια groups είναι ο κύριος χρήστης σου καθώς και σε ποιους φακέλους έχει δικαιώματα.
Τωρα τελος εκανα το format μου και τα εφτιακσα οπως ηθελα