εχω καποιες αποριες σαν καινουργιος στο λινουξ συγνωμη εκ των προτερων αν εχουν απαντηθει....
1)καταρχην πως αλλαζουμε την γλωσσα οταν γραφουμε ενα θεμα(ελληνικα/αγγλικα)
2)εχω εναν επεξεργαστη παλιο αθλον 2800 και οταν παω να δω ενα βιντεακι υψηλης αναλυσης κολαει,φτανει σε καταναλωση 100%,στα γουιντοους με συμπερλινκ ειχα μπορεσει αλλαζοντας 2 αρχεια να εχω γυρω στα 5με 7 % καταναλωση μηπως γινεται αυτο και εδω|και με ποιο προγραμμα ?
3)αν καποιος χρησιμοποιει το καφειν μπορει να μου πει πως φτιαχνουμε φακελο αγαπημενα για να βαλλω τα καναλια που θελω...
4)μηπως ξερετε κανενα προγραμμα αναλογο του εβερεστ στα γουιντοους που να χρησιμοποιησω?
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια που μου εχετε δωσει....
κατεβασα τα HardInfo και το gDesklets αλλα δεν μου δειχνουν ουτε στροφες ουτε θερμοκρασιες....
- Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να σχολιάσετε
Σχόλια
Για το πρωτο, πας στο System--> Preferences --> Keyboard στο tab layouts και κανεις Add το ελληνικο πληκτρολογιο. Εγω εκανα το greece extended.
Μετα πας στο layout options και στο "Group Shift/Lock behavior" επιλεγεις συνδιασμο πληκτρων για να αλλαζεις απο το ενα στο αλλο. To default ειναι μου φαινεται τα δυο Alt keys, εγω εχω επιλεξει το Alt+Shift (Alt+Shift changes group).
sorry, νομιζα οτι δεν πηρε την απαντηση και την ξαναεβαλα.
ευχαριστω πολυ :)
για θερμοκρασιες δωσε σε ενα τερματικ acpi -t
εδωσα σε τερματικο αλλα τιποτα
~$ acpi -t
No support for device type: thermal
παντως σευχαριστω.....
veneton, το εργαλείο acpi παίζει σε Core (2) Duo επεξεργαστές. Εσύ τι επεξεργαστή έχεις;
--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus
εναν αρχαιο athlon 2800+ socket a :(
A, καλά.. Εγώ σαν desktop έχω έναν Athlon 3800+ και εκεί δεν λειτουργεί το acpi -t. Σπάζω το κεφάλι μου να θυμηθώ με ποιο εργαλείο έβλεπα τις θερμοκρασίες εδώ, αλλά δεν μου' ρχεται. Ίσως κάνω λάθος. Πάντώς στο Core 2 Duo laptop δουλεύει μια χαρά :(
--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus
'Ισως το lm-sensors?