TAEKWON-DO THEORY ASSISTANT

dsyrmalis | Παρ, 06/10/2011 - 17:17 | 3' | 8

Το Linux τρέχει παντού. Ξεκινά απο τους δέκα πιο ισχυρούς υπερυπολογιστές στον κόσμο και φθάνει μέχρι τα κινητά τηλέφωνα. Όσο αυξάνεται η δημοφιλία του αυξάνονται και οι εφαρμογές που έχει. Ας δούμε μια απο αυτές που έχει σχέση με το χώρο των πολεμικών τεχνών και το TAEKWON-DO!  
Πρόκειται για το TAEKWON-DO Theory Assistant, που σκοπό έχει να βοηθήσει τους μαθητές αυτού του Ολυμπιακού Αθλήματος. Καλύπτεται όλη η θεωρία του με τη μορφή ερωταπαντήσεων στις εξετάσεις που θα κληθούν να δώσουν για κάθε επίπεδο ζώνης. Απο την Κίτρινη εως και τη Μάυρη πρώτου βαθμού. Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που κάνετε λάθος σε κάποια ερώτηση το πρόγραμμα θα σας ξαναρωτήσει μέχρι να απαντήσετε σωστά. Έτσι δεν έχει τη μορφή ενός απλού τεστ γνώσεων αλλά κυρίως ενός διδακτικού εργαλείου. Το TAEKWON-DO Theory Assistant φτιάχτηκε με γνώμονα το σύστημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας ITF (International Taekwondo Federation) . Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα δεν είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά αλλά στα αγγλικά και περιέχει φυσικά και τους Κορεάτικούς όρους του αθλήματος.
Όσοι θελήσουν να το δοκιμάσουν θα πρέπει να το εγκαταστήσουν χειροκίνητα αφού δεν υπάρχουν διάθέσιμα .rpm ή .deb πακέτα. Ας δούμε την περίπτωση εγκατάστασης του στο Linux Mint 11. Η ίδια ακριβώς διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και στο Ubuntu 10.10 και 11.04.

  • Εγκαθιστούμε το πακέτο gtk-sharp2
  • Κατεβάζουμε την εφαρμογή του TAEKWON-DO
  • Την αποσυμπιέζουμε και πάμε μέσα στο νέο φάκελο ( tkd-1.2.2.1) που δημιουργήθηκε.  Στη συνέχεια δίνουμε κατα σειρά απο την κονσόλα τις εξής εντολές
  •  ./configure
  •  make
  •  sudo make install
Κάνουμε Logout για να εμφανιστεί το εικονίδιο-συντόμευση του προγράμματος στο μενού της διανομής μας, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα. Αν μας αρέσει η κονσόλα απλώς πληκτρολογούμε tdk.





Είμαστε έτοιμοι... Καλή μελέτη!








Ιστοσελίδα:  http://www.taekwondotheory.co.uk/

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το Tae Kwon-Do I.T.F. (International Tae Kwon-Do Federation) είναι η παραδοσιακή εκδοχή του, με τις ρίζες του να προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα. Δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα.

Το Tae Kwon-Do W.T.F. (World Tae Kwon-Do Federation) είναι η πιο σύγχρονη και αγωνιστική εκδοχή του, με τις ρίζες του να προέρχονται από τη Νότια Κορέα και είναι Ολυμπιακό άθλημα.

Αν και κάποιος μπορεί να πει ότι και τα δύο είναι Tae Kwon-Do, υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές στις τεχνικές και στις ορολογίες τους.

Για παράδειγμα στο I.T.F. οι φόρμες (διαδοχικές κινήσεις κατά φανταστικών αντιπάλων) λέγονται "Hyungs" και είναι εντελώς διαφορετικές με αυτές του W.T.F. που ονομάζονται "Poomses".

Προσοχή λοιπόν, το πρόγραμμα αναφέρεται μόνο στο Tae Kwon-Do I.T.F. το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το Ολυμπιακό άθλημα του Tae Kwon-Do W.T.F.

ΥΓ
Πολύ ωραίο πρόγραμμα... Δεν γνώριζα την ύπαρξή του... Ευχαριστώ... 

Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου δώσεις πληροφορίες για το θέμα του μενού έναρξη. Είναι QT? Και αν είναι, πως την ενεργοποιείς στο KDE? Προσπαθώ χρόνια τώρα, και ναι μεν αλλάζουν τα παράθυρα αλλά ποτέ δεν φορτώνει το θέμα πχ. ξύλο. Επιπλέον γνωρίζεις που θα βρω την μηχανή oxygen transparent? Ευχαριστώ.

@bullgr Καλά έκανες που το ξεκαθάρισες, αφού απο Taekwon-do είμαι άσχετος. Εγώ τις φόρμες της ξέρω σαν Κάτας.
@artvision Μπερδεύτηκα λίγο με την ερώτηση σου. Αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Τι διανομή έχεις; Έίσαι με KDE; ;Αν είσαι με Ubuntu και θες το Oxygen-transperent ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.webupd8.org/2011/01/how-to-install-oxygen-transparent-style.html

Μόλις έφτιαξα την Oxygen-transperent. Εννοώ το γκρι γραμμωτό θέμα, του εσωτερικού του παραθύρου "κυρίως μενού", της πρώτης εικόνας σου. Και καθώς συζητάμε θα ήθελα να μου πεις αν είναι δυνατό στο Ubuntu 11.04 KDE να βάλλω αυτόματη διόρθωση Ελληνικών και Αγγλικών ταυτόχρονα. Γιατί από ότι είδα μπορώ για το ένα ή για το άλλο μόνο (πχ.στον Firefox). Ευχαριστώ.

Για ελληνική διόρθωση στον Firefox προσθέτεις αυτό στο και για Αγγλικά ΗΠΑ αυτό.
Χρειάζεται επανεκκίνηση. θα έχεις αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο αλλά πρέπει να επιλέγεις το κείμενο που θες και με δεξί κλικ να διαλέγεις γλώσσα. Ξανά δεξί κλικ στη λέξη ώστε να σου προτείνει τη διόρθωση.