Στο προσωπικό μου ιστολόγιο (cerebrux.net) ξεκίνησα μια μικρή δημοσκόπηση που αφορά τους αναγνώστες (εσάς ) αλλά τα δεδομένα είναι χρήσιμα και για τους αρθρογράφους της ελληνικής blogόσφαιρας. Επειδή το linuxinside έχει ευρύτερο κοινό, πήρα την πρωτοβουλία να μεταφέρω την δημοσκόπηση και εδώ για να συλλεχθούν περισσότερα δεδομένα τα οποία πιστεύω θα οδηγήσουν σε ποιοτικότερη αρθρογράφηση από τους Έλληνες bloggers.
Μια επιπλέον ιδέα που μου πρότεινε ο Κωνσταντίνος (yaglb.com) είναι να κάνω μια δημοσκόπηση που αφορά τα μυστικά τις επιτυχίας ενός προσωπικού ιστολογίου, σύμφωνα με τους blogger. Αυτό όμως θα γίνει εν καιρό, αφού έχω στη διάθεσή μου αρκετά δεδομένα.
Στο θέμα μας τώρα...
Όλοι οι bloggers κατά καιρούς έχουν αναρωτηθεί, έχουν διαβάσει, έχουν μελετήσει τεχνικές με τις οποίες θα διατηρήσουν υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα τους. Τεχνικές SEO, backlinks, tags, feeds κλπ είναι κάποια από τα δημοφιλή. Ευτυχώς το Wordpress είναι μια πλατφόρμα blogging που έχει εσωτερικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να διατηρεί την ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα αναζήτησης του Google. Είναι όμως όλες οι τεχνικές αρκετές ; Η μήπως κάτι άλλο κάνει επιτυχημένο ένα blog ή μια ιστοσελίδα;
Η όλη συζήτηση ξεκίνησε με έναν φίλο μου που δίσταζε να ξεκινήσει το “blogging” αλλά τελικά το έκανε το βήμα. Έψαχνε την μαγική συνταγή (όπως όλοι μας στην αρχή) της επιτυχίας.Καθαρή απάντηση για αυτό το θέμα δεν υπάρχει. Ο συνδυασμός όλων των τεχνικών ; Ίσως. Οι στατιστικές τύπου Google Analytics πολλές φορές είναι παραπλανητικές (για έναν απλό blogger) και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η ομορφιά της ελεύθερης και ανεξάρτητης συγγραφής κειμένων (freelancing). Η εμπειρία λέει οτι :
άσε τα SEO ... στην άκρη και κάτσε, μάθε-διάβασε και γράφε ποιοτικά άρθρα.
Ο κόσμος δεν είναι μια Google μηχανή ! Δεν σκεύτεται σαν μηχανή (ευτυχώς !). Αντιθέτως σκανάρει για λίγο το όλο περιεχόμενο, κρίνει σε millisecond αν του αρέσει οπτικά και ανάλογα τον χρόνο του το διαβάζει ή το παρατάει.
Οπότε έχουμε τις έξεις παραμέτρους:
- Μέγεθος / Έκταση κειμένου.
- Άνεση και αισθητική του κειμένου.
- Διαθέσιμος χρόνος.
Οι τρεις παραπάνω παράμετροι φαίνεται ότι έχουν τελικά να κάνουν με το όλο μέγεθος του κειμένου και την υποκειμενική αισθητική του καθενός απο εμάς. Επομένως επηρεάζουν την απόφαση, για την διάθεση του χρόνου που χρειάζεται, για να το διαβάσει ο αναγνώστης. Με βάση τις παραπάνω παραμέτρους αποφάσισα να διεξάγω (μεγάλη κουβένατα :P ) μια δικιά μου δημοσκόπηση.
Η λογική έκταση ενός άρθρου ξεκινάει συνήθως από 3 παραγράφους και πάνω. Για κάθε μέγεθος δίνω και ένα σχόλιο για να είναι πιο κατανοητή η επιλογή της απάντησης. Η δημοσκόπηση μάλλον θα διαρκέσει 3 μήνες κάτι που είναι αρκετό νομίζω.
Εσείς τι άποψη έχετε επί του θέματος ; Είστε αναγνώστης, έχετε κάποιο blog / ιστοσελίδα και ποιές είναι οι εμπειρίες σας; Πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε για ένα θέμα που διαπραγματεύεται ένα blog; Εν τέλει, ποια είναι η ιδανική έκταση κειμένου σε ένα blog για να σας κρατάει το ενδιαφέρον ;
Πηγή: [cerebrux.net]
- Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να σχολιάσετε